'Londen' doet Vitesse in de aanbieding en vindt twee geïnteresseerden
Vraagprijs gedaald naar dertig miljoen euro

'Londen' doet Vitesse in de aanbieding en vindt twee geïnteresseerden

30-07-2014 07:52
26

Er lijkt een einde te komen aan de veelbesproken relatie tussen Chelsea en Vitesse. 'Londen', het voetbalimperium waartoe clubeigenaar Alexander Tsjigirinski behoort, wil van de Arnhemse club af en heeft inmiddels twee geïnteresseerde partijen gevonden.

Dat meldt De Gelderlander woensdag. Er gaan al lange tijd geruchten over een nieuwe overname bij Vitesse, dat die berichten altijd heeft tegengesproken. Meerdere bronnen melden echter dat Londen de Gelderse clubs zelfs in de aanbieding heeft gedaan. Wilde men oorspronkelijk nog 47 miljoen euro ontvangen, inmiddels is de vraagprijs gedaald naar 30 miljoen euro.

Er wordt momenteel met twee partijen onderhandeld. Merab Jordania zou dolgraag weer de leiding over Vitesse willen krijgen, maar hij is niet één van de twee geïnteresseerden. De Georgiër heeft zelf de financiële middelen niet en is er tot op heden ook niet in geslaagd een suikeroom te vinden.

Algemeen directeur Joost de Wit liet onlangs al weten dat hij niets wist van een mogelijk nieuwe overname. "Volgens mij is dit een fabelverhaal", zei hij toen. En ook nu zou hij nog niet op de hoogte zijn. "Ik sta er nu hetzelfde in als toen", laat hij in een reactie weten.