Rutten: Mij is dat aantal wel tegengevallen, daar ben ik eerlijk in
Feyenoord-trainer schrikt toch van leegloop

Rutten: "Mij is dat aantal wel tegengevallen, daar ben ik eerlijk in"

30-07-2014 10:19
15

Je zult Fred Rutten niet horen klagen over de leegloop die bij Feyenoord heeft plaatsgevonden. Toch erkent de trainer in het Algemeen Dagblad van woensdag wel dat hij er geen rekening mee had gehouden dat liefst vier basisspelers zouden vertrekken.

"Mij is dat aantal wel tegengevallen", zegt Rutten in de ochtendkrant. "Daar ben ik eerlijk in. Ik had wel verwacht dat er één of twee spelers vertrokken zouden zijn, want ik wist hoe het ervoor stond toen ik tekende. Maar niet al zoveel." Meer wil de oefenmeester er echter ook niet over kwijt, want de focus moet op het duel met Besiktas.

"Als je steeds blijft zeggen dat het hier binnen heel warm is, krijg je het vanzelf steeds warmer. En uiteindelijk kook je vanzelf. Snap je? We zullen volledig moeten focussen op de wedstrijd. Op Besiktas. Niet op zaken waar we toch geen invloed op hebben." Van het schaduwelftal van Martin van Geel hebben de supporters dan nog maar weinig teruggezien, toch vindt Rutten dat er iets van zijn huidige selectie mag worden verwacht.

"Dit is een grote club, daar mag je altíjd iets van verwachten. Als je een grote jongen wilt zijn, horen dit soort krachtenvelden er gewoon bij. Daar heb je maar mee om te gaan. We gaan voor het hoogste, óók met dit team. We hebben nog steeds veel kwaliteit, het zal een wedstrijd worden die op details word beslist", aldus Rutten.