Utrecht strikt groot talent uit VS: Er was interesse van tal van clubs uit Europa
De Kruijff: "Wij zien in hem een grote belofte voor de toekomst"

Utrecht strikt groot talent uit VS: "Er was interesse van tal van clubs uit Europa"

30-07-2014 10:31
3

FC Utrecht heeft de handtekening van Rubio Rubin binnen. Het aanvalstalent uit Amerika tekende een vierjarig contract bij de Eredivisie-club, laat FC Utrecht woensdag weten.

De Amerikaanse aanvaller, die te boek staat als een groot talent, draaide afgelopen seizoen al eens op proef mee in de Domstad. Rubin liet een uitstekende indruk achter op de club, die besloot hem een contractvoorstel te doen. De aanvaller sluit in eerste instantie aan bij de selectie van Jong FC Utrecht, maar de club ziet op termijn een speler voor het eerste elftal in de Amerikaan.

"Rubio is één van de grootste talenten van de Verenigde Staten. Dat hij enorm talentvol is, hadden wij al gezien tijdens de eerste training die hij op Sportcomplex Zoudenbalch afwerkte", zegt manager spelerszaken & scouting Edwin de Kruijff op de officiële website van FC Utrecht. "Tijdens het vervolg van zijn stage bevestigde hij dat positieve beeld én ontstond een klik tussen de club en Rubio. Wij zien in hem een grote belofte voor de toekomst en het is ook daarom dat wij hem voor vier jaar hebben vastgelegd."

"Het voelt goed om vanaf nu, na een periode van trainen en het meespelen in oefenduels, in actie te komen mogen voor FC Utrecht in échte wedstrijden", zegt Rubin op het digitale thuis van zijn club. "FC Utrecht is een prachtige club. De mensen bij én ambities van FC Utrecht spreken mij zeer aan. Er was interesse van tal van clubs uit Europa, maar mij keuze voor FC Utrecht is een heel bewuste. Ik hoop zo snel mogelijk in Stadion Galgenwaard voor het fanatieke publiek van de club te mogen spelen in de Eredivisie."