Ajax denkt mee met Vermeer: Dat heeft hij verdiend na al zijn goede jaren
Doelman kijkt naar alternatieven voor komend seizoen

Ajax denkt mee met Vermeer: "Dat heeft hij verdiend na al zijn goede jaren"

30-07-2014 12:11
12

Ajax is bereid om mee te denken met Kenneth Vermeer als geïnteresseerde clubs zich voor hem melden. De doelman is zijn plek onder de lat in Amsterdam kwijt en kijkt daarom naar een vertrek.

Frank de Boer heeft in de voorbereiding meermaals aangegeven dat Vermeer wat hem betreft niet hoeft te vertrekken. De coach is blij dat hij naast Jasper Cillessen nog een sterke keeper heeft. "We hopen natuurlijk dat Kenneth blijft, maar hij is de minste zekerheid die we hebben", toont De Boer zich realistisch in Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Marc Overmars, directeur voetbalzaken, begrijpt dat Vermeer geen genoegen meer neemt met een plek op de bank. "We zullen met Kenneth meedenken om tot een oplossing te komen. Dat heeft hij verdiend na al zijn goede jaren bij Ajax", aldus Overmars.

Vermeer was zaterdag tegen Benfica (0-1 winst, red.) de uitblinker aan Ajax-zijde. Hij stopte onder meer een strafschop. "Kenneth was echt op zijn top", zei De Boer na die wedstrijd. "Je weet dat Kenneth over katachtige reacties beschikt. Die penalty had hij nog klemvast ook. Hij is een fantastische doelman." Het contract van Vermeer loopt tot medio 2015.

Zaakwaarnemer Winnie Haatrecht liet in het Algemeen Dagblad al weten dat verschillende clubs Vermeer op hun lijstje hebben staan. "Er is genoeg belangstelling, maar nog niet van de clubs waarvan ik zeg: dat is een goede club voor Kenneth, iets dat hij echt wil. De transferperiode loopt nog tot 31 augustus, dus er is nog voldoende tijd."