In het kort: Scheerschuim doet intrede in PL, Argentijnse voetbalbaas overleden

In het kort: Scheerschuim doet intrede in PL, Argentijnse voetbalbaas overleden

30-07-2014 20:31

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ook Premier League begint aan 'scheerschuim'
In navolging van diverse Europese topcompetities zal ook de Premier League volgend seizoen gaan werken met 'vanishing spray'. Dat betekent dat alle scheidsrechters zullen worden uitgerust met een spuitbus, waarmee zij de muur op afstand kunnen zetten en de plek waar een vrije trap genomen dient te worden kunnen markeren. De KNVB begint vooralsnog niet aan het 'scheerschuim'. Zij bekeken de proef met het goedje tijdens het WK, maar raakten niet overtuigd van de meerwaarde.

Wedden

Meer odds

Argentijnse voetbalbaas overleden
Voorzitter Julio Grondona van de Argentijnse voetbalbond is woensdag overleden. Dat meldden media uit het land van de vicewereldkampioen. De 82-jarige voorzitter van de nationale voetbalbond zou zijn bezweken aan de gevolgen van een hartstilstand. Grondona was enkele uren eerder opgenomen in een ziekenhuis in Buenos Aires. Grondona was sinds 1979 voorzitter van de Argentijnse voetbalbond

Vader Tévez weer veilig thuis

De vader van Carlos Tévez is weer veilig thuis. Segundo Tévez werd eerder deze week gekidnapt in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, maar is inmiddels weer thuis. Dat laat de aanvaller van Juventus weten. ‘Ik dank iedereen voor hun steun’, schrijft Tévez op Twitter. ‘Ik kan jullie mededelen dat mijn vader in orde is. Hij is weer veilig thuis. Dat is het belangrijkste. Ik dank ook de politie van Buenos Aires voor hun steun’. Naar verluidt heeft de familie Tévez niet voldaan aan de eis van de kidnappers. Zij eisten 200.000 euro voor de vrijlating van Tévez senior.

Trezeguet vertrekt naar India
David Trezeguet zet zijn loopbaan voort bij FC Pune City in de Indiase Super League. De 36-jarige Fransman komt over van het Argentijnse River Plate, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Newell's Old Boys. Trezeguet speelde eerder onder meer voor Juventus en maakte op het EK 2000 de golden goal tegen Italië die Frankrijk de Europese titel schonk. Onder meer Robert Pirès, Joan Capdevila en Freddie Ljungberg gaan ook spelen in de Indiase franchisecompetitie van acht ploegen die loopt van oktober tot december. De Nederlandse Belg Harm van Veldhoven is trainer van Delhi Dynamos.

Mido al na zeven maanden ontslagen
De trainerscarrière van Mido kent een tegenvallend begin. De 31-jarige oud-aanvaller van onder meer Ajax moet al na zeven maanden vertrekken bij El Zamalek. Zijn ontslag is het resultaat van een ruzie met het bestuur van de club. Wel blijft Mido waarschijnlijk in een andere rol verbonden aan Zamalek. "Ik ben nog steeds de zoon van Zamalek en ik ben bereid de club in een andere rol te dienen", aldus Mido in een reactie op zijn vertrek.

Capello blijft aan bij Rusland
Fabio Capello blijft bondscoach van Rusland. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de 68-jarige trainer en de Russische voetbalbond. Op het afgelopen WK in Brazilië kwam Rusland de groepsfase niet door, waardoor de positie van de Italiaan onder druk kwam te staan. Het contract van Capello loopt nog vier jaar door, tot het WK in eigen land. Over twee jaar is het EK in Frankrijk. De Russen eindigden in Brazilië als derde in de poule na gelijke spelen tegen Zuid-Korea en Algerije en een nederlaag tegen België.

Uitverkocht Philips Stadion voor PSV
PSV speelt donderdag het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten in een uitverkocht stadion. Toch zal waarschijnlijk niet elke stoel bezet zijn, want seizoenkaarthouders hebben gratis toegang en zullen niet allemaal van hun kaart gebruikmaken. PSV roept seizoenkaarthouders dan ook op hun kaart over te dragen aan iemand anders indien ze zelf niet aanwezig kunnen zijn. PSV trapt donderdag om 19.00 uur af, een week later is de return. Om het hoofdtoernooi te halen moet PSV daarna ook de vierde voorronde overleven. Die wordt gespeeld op 21 en 28 augustus. De loting is 8 augustus.

Bayern-preses komt VS niet in
Bayern München is zonder Karl-Heinz Rummenigge vertrokken naar de Verenigde Staten voor een oefentrip. De voorzitter was wel van plan mee te gaan met zijn club, maar mocht vanwege problemen met zijn visum het land niet in. Als de problemen op tijd kunnen worden opgelost, dan reist Rummenigge Bayern in de komende dagen achterna. Bayern speelt in de VS twee oefenwedstrijden. Vrijdag speelt de Duitse kampioen tegen CD Guadalajara. De donderdag daarop treft Bayern de gelegenheidsformatie MLS All Stars. Arjen Robben is, net als de Braziliaan Dante en de Duitse internationals, nog niet van de partij. Zij genieten nog van hun vakantie na het WK.