'Onrust in Southampton: opstootje op trainingsveld, Fransman op ramkoers'
Koeman heeft nodige binnenbrandjes te blussen na boodschap van bestuur

'Onrust in Southampton: opstootje op trainingsveld, Fransman op ramkoers'

30-07-2014 14:18
9

Ronald Koeman zal zijn eerste weken als trainer van Southampton anders hebben voorgesteld. De oefenmeester zag een groot deel van de succesvolle selectie van het afgelopen seizoen vertrekken. Daarmee is de koek nog niet op voor de Nederlander.

Engelse media maken woensdag melding van een opstootje op het trainingsveld van The Saints. Het gaat vooralsnog om onbevestigde berichten. Bij het opstootje zouden drie personen betrokken zijn geweest. Onduidelijk is of het om spelers of leden van de technische staf gaat. In Engeland wordt voorzichtig in de richting van Morgan Schneiderlin gewezen. De Franse middenvelder wil Southampton verlaten, maar de clubleiding laat niemand meer vertrekken.

Schneiderlin staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Dinsdag uitte hij zijn onvrede over de gang van zaken al op Twitter. Southampton, dat met een exodus te maken kreeg in aanloop naar het nieuwe seizoen, houdt een transfer van Schneiderlin tegen. De Fransman zou inmiddels een geschreven transferverzoek hebben ingediend bij de club, meldt Sky Sports. Ook Saints-spits Jay Rodriguez zou in de belangstelling staan van Tottenham Hotspur.