Absolute transfergekte berekend: al meer dan anderhalf miljard verhandeld
Real en Barca haalden twee spelers voor meer dan 150 miljoen euro

Absolute transfergekte berekend: al meer dan anderhalf miljard verhandeld

30-07-2014 14:23
5

De clubs in de vijf belangrijkste competities hebben in de huidige transferperiode al voor meer dan anderhalf miljard euro aan spelers verhandeld. Dat meldt de Duitse website transfermarkt.de.

De verenigingen gaven tot dusver 1.507.270.000 euro uit. Dat is een aanzienlijk bedrag, zeker ook omdat de transfermarkt nog tot het einde van augustus is geopend. Bovendien is bekend dat het Manchester United van Louis van Gaal en het Southampton van Ronald Koeman zich nog flink willen versterken. Zo heeft Van Gaal te maken met een selectie die uit balans is, terwijl Koeman kampt met een grote leegloop.

Tot de vijf grootste competities rekent transfermarkt.de de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League, de Spaanse Primera Division, de Italiaanse Serie A en de Franse Ligue 1. In Engeland werd het meeste uitgegeven, namelijk 573,5 miljoen euro. Spanje komt met 399,36 miljoen euro op de tweede plek.

Grote transfers vonden tot dusver plaats bij onder meer Real Madrid en FC Barcelona. De hoofdstedelingen brachten James Rodriguez naar Madrid en Barcelona haalde Luis Suarez. Samen zijn zij goed voor een transferbedrag van meer dan 160 miljoen euro. In Engeland nam Chelsea voor vijftig miljoen euro afscheid van David Luiz, die zijn geluk dit seizoen beproeft bij het steenrijke Paris Saint-Germain.