Bekerwinnaar houdt adem in: Blij als die twee straks nog bij ons spelen
Jans blikt ook vooruit op treffen Johan Cruijff Schaal

Bekerwinnaar houdt adem in: "Blij als die twee straks nog bij ons spelen"

30-07-2014 15:08

Ron Jans hoopt komende zondag zijn tweede prijs in korte tijd te winnen met PEC Zwolle. Dan staat de ploeg de ontmoeting met Ajax te wachten in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

In april legde Jans met PEC Zwolle beslag op de KNVB-beker. Ajax werd met 5-1 verslagen. "Voor ons zou winst toch net wat specialer zijn", zegt de oefenmeester tegenover Voetbal International. "Zo vol is onze prijzenkast nog niet. Dit wordt een échte wedstrijd en Ajax zal toch wel revanche willen voor de bekerfinale."

"Het zal niet weer 5-1 worden, maar het zou wel erg leuk zijn als we Ajax opnieuw dwars kunnen zitten", vervolgt de oefenmeester, die naar eigen zeggen een veelbelovende voorbereiding doormaakte met de Zwollenaren. "We staan er goed op, zeker onze defensieve organisatie is verbeterd."

Jans hoopt met PEC Zwolle het succesvol verlopen seizoen dit jaar een vervolg te geven. Daarbij is hij deels afhankelijk van Kamohelo Mokotjo en Diederik Boer, twee spelers die interesse genieten van andere clubs. "Ik ben blij als het 1 september is en die twee nog steeds bij ons spelen", aldus Jans tegenover VI.