Spaanse competitie grenzeloos ambitieus: We willen de vijfhonderd beste spelers
Primera División wil financieel gat met Premier League langzaam dichten

Spaanse competitie grenzeloos ambitieus: "We willen de vijfhonderd beste spelers"

30-07-2014 16:19
11

Het bestuur van de Primera División wil het gat met de Engelse Premier League dichten. Als het aan de Spaanse voetbalbazen ligt spelen op termijn de vijfhonderd beste spelers ter wereld in de hoogste voetbaldivisie van het land.

Spelers als James Rodriguez, Toni Kroos en Luis Suarez maakten deze zomer de overstap naar Spanje. Daarmee houdt het niet op als het aan Javier Tebas, voorzitter van de Primera División, ligt. "We zullen niet stoppen. We willen de vijfhonderd beste spelers", zegt Tebas vol bravoure. "We willen de grootste clubs en de beste spelers vanuit de hele wereld in onze competitie."

Door het strikken van de beste spelers wil Spanje dichter naar de Premier League toe kruipen op het gebied van inkomsten. "Het is onmogelijk om ons te vergelijken met de Premier League vanuit commercieel oogpunt. Wat we proberen te doen is dichter bij de Premier League te komen. We zijn in Azië geweest en het is ons doel om meer teams uit de Primera División naar dit continent te brengen. Daar werken we aan."

"Het is een project voor de lange termijn. Daarom zijn nu veel clubs actief in Amerika. Er is veel steun voor Real Madrid en FC Barcelona in Amerika. Het is ons doel om meer teams naar dit continent te brengen zodat de voetbalfans in de Verenigde Staten ook bekend kunnen worden met die clubs."