Kampioenenmaker stopt ermee: Verloren van mijn verschrikkelijke vijand
"Ik heb mijn verschrikkelijke vijand ruim twintig jaar onder controle gehad"

Kampioenenmaker stopt ermee: "Verloren van mijn verschrikkelijke vijand"

30-07-2014 18:28

Arrigo Sacchi houdt ermee op. Na een lang leven in het voetbal als speler, trainer en bestuurder gaat de 68-jarige Italiaan het rustig aan doen.

"Ik heb mijn verschrikkelijke vijand ruim twintig jaar onder controle gehad. Maar uiteindelijk heb ik toch verloren van de stress", zei Sacchi woensdag op een persconferentie. De voormalige bondscoach van Italië werkte de afgelopen vier jaar als coördinator van de jeugd bij de nationale bond.

Het contract van Sacchi bij de Italiaanse federatie loopt deze zomer af. Hoewel het bondsbestuur graag gebruik wil blijven maken van de kennis en kunde van Sacchi, die als trainer van AC Milan grote successen vierde met het Nederlandse trio Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard, vindt de kale Italiaan het mooi geweest.

"Ik ben nooit echt een goede vader geweest voor mijn dochter, omdat ik altijd met voetbal bezig was. Ik wil het graag beter doen bij mijn kleindochter van 2,5 jaar. Bovendien ben ik ook de jongste niet meer", zei Sacchi, die Italië in 1994 naar de tweede plek op het WK leidde. Met AC Milan won hij de landstitel en tweemaal de Europa Cup 1, de huidige Champions League.