Gefrustreerde Schaken: Hoop dat de directie dit hoort en er wat mee doet
Rechtsbuiten baalt van positie en van vertrek sleutelspelers

Gefrustreerde Schaken: "Hoop dat de directie dit hoort en er wat mee doet"

31-07-2014 06:00
4

Ruben Schaken heeft na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Besiktas (1-2) kritiek geleverd op de Feyenoord-directie. De voormalig international vindt het onbegrijpelijk dat er na het vertrek van enkele belangrijke spelers nog geen aankopen zijn gedaan.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Vol frustratie stond Schaken de aanwezige voetbaljournaille, waaronder VoetbalPrimeur, te woord. Frustratie over de verloren wedstrijd tegen Besiktas, maar vooral over de huidige situatie binnen Feyenoord. Met Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Graziano Pellè verloor de Rotterdamse club deze zomer vier sleutelspelers. Een verlies dat vooralsnog alleen werd opgevangen met het aantrekken van de transfervrije Khalid Boulahrouz, die bovendien nog niet geheel fit is. En dat is te weinig, zo bleek woensdagavond tegen Besiktas, dat niet eens top hoefde te zijn om een gehavend Feyenoord op de rand van uitschakeling in de Champions League te brengen.

"Iedereen wist van tevoren welke Feyenoord-spelers er in trek waren"
"Iedereen kent de situatie, we zijn veel spelers kwijtgeraakt", begint Schaken zijn verhaal. "Ik zit hier al vijf jaar en elk jaar beginnen we het Europese avontuur met een selectie die niet op oorlogssterkte is. Dat is frustrerend. Ook omdat we vorig jaar en die jaren ervoor keihard hebben gewerkt om Europees voetbal te halen. Nu komt er eindelijk geld binnen en dan moet je wachten, wachten en wachten op nieuwe spelers. Dat is sneu en dat levert niet alleen bij mij, maar bij iedereen frustratie op. Laat ik dat maar eerlijk zeggen. Er moet wat gebeuren, dat is duidelijk. Ik hoop dat de directie dit hoort en er wat mee doet."

Volgens de aanvaller had technisch directeur Martin van Geel eerder moeten anticiperen op het vertrek van de bepalende spelers. "De technisch directeur heeft het hartstikke goed gedaan en Feyenoord weer gezond gemaakt, laat ik dat voorop stellen. Nu moeten we echter ook sportief gezonder worden en daarom moeten er spelers worden gehaald. Daar zijn ze vermoedelijk druk mee bezig, maar er had eerder op geanticipeerd moeten worden. Iedereen wist van tevoren welke Feyenoord-spelers er in trek waren. Dan kun je een schaduwlijstje maken."

Rechtsback
Over de wedstrijd tegen Besiktas wilde Schaken niet al te veel kwijt. "Het is nog niet klaar, want we hebben toch een doelpuntje weten te maken. We moeten daar nu twee keer scoren en dat is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het kan daar raar lopen. Als wij vroeg scoren, gaat Besiktas ook billenknijpen." De aanvaller moest tot zijn eigen teleurstelling starten op de rechtsbackpositie. "Ik ben hier in loondienst en moet professioneel zijn. De trainer (Fred Rutten, red.) kiest ervoor en hij zal daar wel zijn redenen voor hebben. Ik heb meerdere malen aangegeven dat ik rechtsbuiten ben en dat zal hij ook wel weten."