De Vrij: Dat is vooral op basis van zeven wedstrijden op het WK
"Er waren ook veel mensen die er toen een compleet andere mening op na hielden"

De Vrij: "Dat is vooral op basis van zeven wedstrijden op het WK"

31-07-2014 08:43
2

Stefan de Vrij wordt donderdag om 12.00 uur gepresenteerd als aanwinst van SS Lazio. De verdediger maakte afgelopen week al een beetje mee wat hij kan verwachten toen hij op het vliegveld door honderden supporters werd onthaald.

"Dat was schitterend om mee te maken", blikt De Vrij in het Algemeen Dagblad terug op zijn heldenontvangst. "We hadden ruim twee uur vertraging, het was al half één in de nacht en toch stond het hele vliegveld vol supporters. Die mensen waren allemaal blijven wachten tot wij er echt waren. Het gaf meteen aan hoe het voetbal hier leeft."

Her en der wordt vreemd opgekeken van de keuze voor Lazio. De Vrij was volgens de statistieken de beste verdediger van het WK en zou toch wel betere clubs moeten kunnen krijgen? De Romeinen wisten hem in een goed gesprek echter te overtuigen. "Het werd me heel duidelijk dat Lazio mij echt heel graag wilde hebben. Maar ik zag ook dat er een voetballende ploeg stond, die de komende jaren vooruit wil."

Toch blijven er mensen die vinden dat De Vrij voor de Premier League had moeten kiezen. "Dat is vooral op basis van zeven prachtige wedstrijden op het wereldkampioenschap in Brazilië. Maar er waren voor het WK ook veel mensen die er toen een compleet andere mening op na hielden. Er speelden meerdere dingen, maar Lazio was vanaf het eerste moment mijn nummer 1. Ik denk dat het Italiaanse voetbal op dit moment meer bij mij past dan het Engelse", besluit De Vrij in het AD.