Bestuur Roda JC-stadion heeft 'Arena-droom' en denkt aan unieke overkapping
Limburgers denken aan investering van vijftien miljoen euro

Bestuur Roda JC-stadion heeft 'Arena-droom' en denkt aan unieke overkapping

31-07-2014 10:10
18

Het stadion van Roda JC Kerkrade, het Parkstad Limburg Stadion (PLS), krijgt mogelijk een overkapping. Dagblad De Limburger schrijft dat verschillende partijen zich momenteel over de plannen van architect Revalue buigen.

De investering van vijftien miljoen euro moet voor een verbetering van de exploitatie van het stadion zorgen. Met de komst van een dak is het onderkomen van Roda JC beter geschikt voor het organiseren van concerten, beurzen en andere evenementen. De Amsterdam Arena geldt in Kerkrade als het 'droomvoorbeeld'. Voetbalclub Ajax zorgt voor dertig procent van de inkomsten van het stadion, de overige zeventig procent wordt gegenereerd door het organiseren van niet-voetbalgerelateerde evenmenten.

In het onderzoek van Revalue komen vier varianten naar voren. Het architectenbureau heeft een voorkeur voor de variant waarbij gedacht wordt aan een zogeheten 'tafelconstructie'. Het nieuwe kunstgrasveld wordt in dat geval via een liftconstructie de lucht in getild en zou zodoende direct het dak van het stadion vormen. In de ruimte onder het veld, de kelder, kunnen vervolgens evenementen georganiseerd worden. Niet eerder werd zo'n project gelanceerd.

Volgens Raph Stijns, stadiondirecteur, bekijken PLS en grootaandeelhouder gemeente Kerkrade momenteel welke nieuwe inkomstenbronnen aangeboord kunnen worden. "Vandaar die onderzoeksopdracht. Revalue heeft flink out-of-the-box gedacht. Technisch gezien is de tafelconstructie mogelijk. Maar ik zie het nog niet zo een-twee-drie gebeuren", aldus Stijns tegenover De Limburger.