In het kort: Iers icoon stopt, West Ham doet zaken met Arsenal

In het kort: Iers icoon stopt, West Ham doet zaken met Arsenal

31-07-2014 23:36

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dunne stopt na lange interlandcarrière
De Ier Richard Dunne houdt het als international voor gezien. De 34-jarige verdediger van de Engelse club Queens Park Rangers vindt het na tachtig interlands mooi geweest. Hij debuteerde veertien jaar geleden tegen Griekenland. Dunne wil zich in de herfst van zijn loopbaan volledig op QPR richten.

Mellberg zet punt achter loopbaan
Olof Mellberg heeft per direct zijn loopbaan beëindigd. Dat maakte de 36-jarige verdediger donderdag via zijn laatste club FC Kopenhagen bekend. De voormalig aanvoerder van de Zweedse nationale ploeg had nog een contract tot het eind van het seizoen. Mellberg, die 117 interlands speelde, kwam in het verleden uit voor clubs als Aston Villa, Juventus, Olympiakos en AIK Stockholm.

West Ham United huurt Jenkinson
West Ham United heeft donderdagavond de komst van Carl Jenkinson afgerond. De rechtsback komt op huurbasis over van Arsenal, waar hij geen uitzicht had op speelminuten. Jenkinson was gewild bij meerdere clubs in de Premier League. "Maar diep van binnen wist ik dat West Ham het ging worden. Ik ben heel blij dat iedereen binnen de club mij er graag wil hebben."

Trainer PSV-opponent trots
Herbert Gäger, trainer van SKN St. Pölten, was ondanks de nederlaag tegen PSV (1-0) trots op zijn ploeg. "We hebben weinig kansen weggegeven tegen een grote ploeg als PSV. Dat vind ik knap en maakt mij trots", aldus Gäger, die voelde dat er meer in had gezeten. "Er waren kansen om een doelpunt te maken. Helaas hebben we die niet benut, maar de ervaring om in zo'n groot stadion een Europese wedstrijd te spelen is voor onze club prachtig. Die ervaring kunnen we meenemen naar volgende week en in de competitie."

Pijnlijke nederlaag AZ
AZ heeft het laatste oefenduel voor de start van de competitie verloren van TSG Hoffenheim. In het Zwitserse Weggis werd het donderdag 3-0 voor de Duitsers. Hoffenheim kwam na een half uur met tien man te staan na een harde overtreding van Roberto Firmino op Nemanja Gudelj. Sebastian Rudy, Anthony Modeste en Sejad Salihovic scoorden. De ploeg van trainer Marco van Basten start de competitie zaterdag 9 augustus in Almelo tegen Heracles.

Duitse arbitrage voor Feyenoord
De arbitrage bij de return tussen Feyenoord en Besiktas, woensdag in Istanbul, is in Duitse handen. Felix Zwayer fungeert als scheidsrechter bij het tweede duel in de derde voorronde van de Champions League. Hij krijg assistentie van zijn landgenoten Marco Achmüller en Marcel Pelgrim. Het eerste duel woensdag in de Kuip eindigde in 1-2 voor Besiktas. De winnaar stoomt door naar de play-offs voor de groepsfase van de Champions League, terwijl de verliezer in de play-offs om de groepsfase van de Europa League speelt.

Nieuwe bondscoach voor Ivoorkust
Ivoorkust heeft donderdag de Fransman Hervé Renard aangesteld als bondscoach. De 45-jarige trainer won in 2012 de Afrika Cup met Zambia. Renard volgt Sabri Lamouchi op, wiens contract niet verlengd werd nadat de Ivorianen op het WK in Brazilië niet verder kwamen dan de groepsfase. Renard degradeerde vorig seizoen met FC Sochaux uit de Franse Ligue 1. Eerder was hij onder meer trainer van Angola.

Nieuwe hoofdsponsor Willem II
Willem II heeft een nieuwe hoofdsponsor. Tricorp heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Eredivisie-club uit Tilburg. "Wij zijn trots dat het prachtige shirt van Willem II de komende jaren onze naam draagt. We verwachten dat het onze merkbekendheid vergroot en extra vraag zal creëren. Onze omzet groeit fors, het hoofdsponsorschap bij Willem II zal dit een extra impuls geven", zegt Hendrik Stiksma, directeur van Tricorp, op de officiële website van Willem II. Tricorp is een bedrijf uit Rijen dat bedrijfskleding produceert.

Chelsea stuurt Kakuta naar Spanje
Rayo Vallecano huurt voormalig Vitesse-speler Gaël Kakuta komend seizoen van Chelsea. De 23-jarige Fransman staat sinds 2009 onder contract bij Chelsea, maar is sindsdien vooral uitgeleend. Afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan SS Lazio, daarvoor speelde hij anderhalf jaar bij Vitesse. Kakuta heeft in Londen nog een contract voor één jaar. Door Chelsea werd de vleugelaanvaller eerder uitgeleend aan Fulham, Bolton Wanderers en Dijon. Rayo Vallecano werd vorig seizoen twaalfde in de Primera División.

Dubbele primeur in finale Copa Libertadores
De finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, gaat tussen San Lorenzo (Argentinië) en Nacional (Paraguay). Beide clubs staan voor het eerst in hun historie in de finale van het belangrijkste clubtoernooi van Zuid-Amerika. Nacional ontdeed zich in de halve finales van Defensor Sporting (Uruguay). San Lorenzo was te sterk voor Bolivar uit Bolivia. De finalewedstrijden staan op het programma voor 6 en 13 augustus. Afgelopen seizoen won Atlético Mineiro (Brazilië) aan de hand van Ronaldinho de Copa Libertadores.

'Hammer' met losse handjes voor rechter
West Ham United-voetballer Ravel Morrison zit in de nesten. De jonge Hammer moet donderdag voor de rechtbank van Manchester verschijnen omdat hij beschuldigd wordt van het aanvallen van twee vrouwen. Dat laat de Engelse politie donderdag weten. De 21-jarige Morrison is speler van West Ham. De club verhuurde de talentvolle, maar moeilijke jongeling afgelopen seizoen aan Queens Park Rangers.

Janko volgt Del Piero op in Sydney
De Oostenrijkse international Marc Janko gaat voetballen voor Sydney FC. Dat heeft de Australische club uit de A-League donderdag gemeld. Janko, die tussen 2010 en 2012 voor FC Twente uitkwam, vervangt de Italiaanse oud-international Alessandro del Piero, die Sydney na twee jaar verliet. De 31-jarige aanvaller kwam na zijn tijd in Enschede nog uit voor FC Porto en Trabzonspor. Als international maakte Janko 17 doelpunten in 40 interlands.

Liverpool verslaat Manchester City
Liverpool heeft woensdag in de Verenigde Staten Manchester City verslagen. Het oefenduel tussen de nummers één en twee van het afgelopen Premier League-seizoen in Yankee Stadium (New York) eindigde in een 2-2 gelijkspel. The Reds namen de strafschoppen beter tijdens het toernooi om de International Champions Cup. Namens Liverpool waren Jordan Henderson en Raheem Sterling trefzeker. Zij maakten twee treffers van Stevan Jovetic onschadelijk. Liverpool wacht nu een duel met AC Milan, City neemt het op tegen Olympiakos.