Feyenoord bevestigt komst talentvolle vleugelaanvaller en ervaren rechtsback
Basaçikoglu en Wilkshire aan de slag in Rotterdam

Feyenoord bevestigt komst talentvolle vleugelaanvaller en ervaren rechtsback

31-07-2014 11:11
19

Feyenoord is er in geslaagd om twee spelers aan de selectie toe te voegen. Bilal Basaçikoglu en Luke Wilkshire mogen zich vanaf heden speler van de Rotterdamse club noemen. Basacikoglu komt over van sc Heerenveen en Wilkshire is afkomstig van Dinamo Moskou.

De negentienjarige Basaçikoglu gaat in De Kuip met rugnummer veertien spelen. Donderdag zette hij zijn handtekening onder een verbintenis voor vier seizoenen, meldt de Eredivisie-club via zijn officiële kanalen. Daarin is een optie voor nog een jaar opgenomen. Naar verluidt is ruim drie miljoen euro met de overgang gemoeid.

Wilkshire is afkomstig vanuit Rusland, waar zijn contract bij Dinamo Moskou afliep. Daardoor konden de Rotterdammers de vleugelverdediger transfervrij vastleggen. Wilkshire ondertekent een verbintenis voor een seizoen, met eveneens de optie voor nog een jaar. Hij gaat rugnummer twee dragen.

"Ons beleid is erop gericht om spelers uit onze eigen jeugdopleiding aan te vullen met grote talenten van buitenaf. Wij zijn wat dat betreft heel blij met de komst van Bilal Basaçikoglu", vertelt technisch directeur Martin van Geel. "We zijn daarnaast van mening dat talent zich alleen kan ontwikkelen aan de hand van ervaren spelers, terwijl we ook de balans in het elftal zorgvuldig bewaken en een aantal van onze talenten niet overhaast willen brengen. In dat opzicht is Luke Wilkshire een zeer welkome versterking."

Wedden

Meer odds