Mourinho na positieve ervaring in Gelredome: Ik wil Vitesse bedanken
"Ze gaven ons wat we wilden: een hele goede trainingssessie"

Mourinho na positieve ervaring in Gelredome: "Ik wil Vitesse bedanken"

31-07-2014 12:30
2

José Mourinho was blij met de tegenstand van Vitesse. De Eredivisie-club ontving woensdag Chelsea in Arnhem voor een oefenwedstrijd. De Londenaren stapten met een 1-3 overwinning van het veld.

"Complimenten voor Vitesse. Ze geven ons wat we wilden: een hele goede trainingssessie. Snel, intens, ze probeerden te voetballen", zegt Mourinho in gesprek met FOX Sports. "Hun combinatievoetbal is snel. Vanuit tactisch oogpunt was dat goed voor ons. En de fysieke impact is ook iets dat je op dit moment van de voorbereiding nodig hebt. Dus ik bedank Vitesse voor de tegenstand die ze ons geboden hebben."

"Alles is goed", gaat de Portugees verder tegenover de tv-zender. "Geen blessures en een positieve ervaring voor hen om tegen een team van een ander niveau te spelen. En voor ons ook een goede ervaring. Ik denk dat we het in de eerste helft goed gedaan hebben. Ik heb besloten om zeventig minuten met dezelfde spelers te blijven staan, dat was de eerste keer voor hen in de voorbereiding. Dus dat was zwaar voor hen."

Voor Marco van Ginkel was het een bijzondere avond. Hij keerde terug bij de club waar hij groot werd. Mourinho bood Van Ginkel in de tweede helft het podium om 'zijn' mensen nog eens rustig uit te zwaaien. "Daarom heb ik Marco gewisseld. Om hem te laten voelen dat mensen hem niet vergeten zijn en te laten voelen dat de mensen hem graag mogen. Hij speelde een goede wedstrijd, dat is goed voor zijn evolutie en tegelijkertijd kreeg hij het goede gevoel van 'zijn' mensen."

Namens Chelsea scoorden Mohamed Salah, Cesc Fabregas en Nemanja Matic. Uros Djurdjevic redde kort voor tijd de eer voor de thuisploeg.