Teruggekeerde PSV'er 'zet stempel': Nu is het aan de trainer
"Ook Cocu heeft gezegd dat het een zeer goed jaar voor mij was"

Teruggekeerde PSV'er 'zet stempel': "Nu is het aan de trainer"

31-07-2014 12:31
2

Het jaar in Friesland heeft Marcel Ritzmaier naar eigen zeggen goed gedaan. De middenvelder van PSV speelde een seizoen op huurbasis voor SC Cambuur en was daar bijna wekelijks één van de beste spelers op het veld. Nu krijgt de Oostenrijker een kans in Eindhoven.

"Ik heb me van mijn beste kant laten zien. Voor mij geldt nu dat ik deze lijn moet doortrekken", vertelt Ritzmaier aan het Oostenrijkse ORF. De contractverlenging ziet hij als een beloning en een goed teken voor de toekomst. "Ook Cocu heeft gezegd dat het een zeer goed jaar voor mij was."

Terug bij PSV is Ritzmaier geen onomstreden basisspeler meer, zoals hij dat in Leeuwarden wel was. "Hoe hoger je komt, hoe groter de concurrentie. Maar daar moet je je simpelweg doorheen knokken", beseft Ritzmaier, die zich in de voorbereiding toonde. "Ik heb mijn stempel kunnen zetten, nu is het aan de trainer."

Die trainer, Phillip Cocu, zet de middenvelder donderdagavond tegen Sankt Pölten waarschijnlijk in als linksback. PSV speelt tegen de landgenoten van Ritzmaier in de derde voorronde van de Europa League.