'Als Cocu deze ploeg niet weet te verslaan, zal hij het niet redden hoor in dit vak'
Kennen van Sankt Pölten rekent op PSV: "Het verschil is zo gigantisch groot"

'Als Cocu deze ploeg niet weet te verslaan, zal hij het niet redden hoor in dit vak'

31-07-2014 13:01

PSV neemt het donderdag in de Europa League op tegen SKN Sankt Pölten. De club uit Oostenrijk, uitkomend op het tweede niveau, moet een makkelijk te nemen horde zijn voor de Eindhovenaren. Dat stelt Eric Orie, oud-speler van onder meer Sankt Pölten, in gesprek met Voetbal International.

Orie woont al twintig jaar in Oostenrijk en heeft een duidelijk beeld van de verliezend bekerfinalist van afgelopen seizoen. Volgens de oud-voetballer is Sankt Pölten door grote financiële problemen noodgedwongen een nieuwe koers gaan varen. De jeugd staat voorop bij de club. "Ze kunnen putten uit een goede jeugdopleiding. En áls ze al spelers van buitenaf halen, zijn dat ook vaak jonge jongens."

"Er komt heus wel eens een verdwaalde geroutineerde speler bij, maar dat is meer een uitzondering", aldus Orie. Volgens Orie moet PSV geen enkele moeite hebben met de eerste tegenstander in Europa. "Het verschil is zo gigantisch groot. Als Cocu deze ploeg niet weet te verslaan, zal hij het niet redden hoor in dit vak", zegt Orie, die bij verscheidene Oostenrijkse clubs actief was als speler en trainer, met een lach.

Het grootste 'gevaar' van Sankt Pölten heet spits Daniel Segovia. "Hij is een fysiek sterke spits. Geen fijne technicus, maar hij heeft kan doelpunten maken, staat vaak op de juiste plek. Maar de Oostenrijkse competitie is in Europa natuurlijk niet erg groot. Laat staan de tweede divisie. Als PSV deze wedstrijd serieus neemt, moet het geen probleem zijn. Zeker in de verdediging van Sankt Pölten is er wel wat te halen", aldus Orie tegenover VI.