Niet verdrietig zijn om vertrek Finnbogason, ik kan uitgroeien tot nieuwe nummer 9
Dalgaard: "Ik heb vertrouwen in mezelf. 'No confidence, no goals'"

"Niet verdrietig zijn om vertrek Finnbogason, ik kan uitgroeien tot nieuwe nummer 9"

31-07-2014 14:48

De komst van Thomas Dalgaard naar sc Heerenveen hing al weken in de lucht. Technisch manager Hans Vonk is dan ook blij dat de transfer donderdag helemaal afgerond is. 

"Thomas is een speler met de nodige ervaring op het hoogste niveau. Hij heeft bewezen makkelijk te scoren en voor onze jonge selectie is het goed dat er een oudere en ervaren speler bijkomt", zegt Vonk, die in Dalgaard een kruising tussen Gerald Sibon en Alfred Finnbogason ziet, op de clubsite. "Hij is niet een typisch aanspeelpunt zoals Sibon, maar ook niet een loper zoals Finnbogason. Onze scouting heeft hem al twee jaar op de korrel."

Wedden

Meer odds

De dertigjarige Dalgaard komt over van Viborg FF, waar hij met achttien treffers topscorer van Denemarken werd. In het Abe Lenstra stadion moet de Deen Finnbogason doen vergeten. "De fans moeten niet verdrietig zijn om het vertrek van Finnbogason. Ik kan uitgroeien tot de nieuwe nummer negen van Heerenveen", zegt de spits vol bravoure. "De club ziet het in mij zitten. Ik wil die verwachting waar maken en het team met mijn doelpunten helpen aan een geslaagd seizoen."

"Intikkers meepikken om topscorer te worden"
Dalgaard is een spits in hart en nieren, die in het strafschopgebied wil heersen. "In de zestien moet je agressief zijn, daar kun je de makkelijke goals, de intikkers meepikken en die heb je nodig om topscorer te worden. Een spits moet doelgericht zijn. Iedere poging moet minstens binnen de palen zijn. Dat vind ik zo knap van Van Persie. Elk schot is op goal."

In Heerenveen wil Dalgaard laten zien dat hij ook in het buitenland kan scoren, na een eerder mislukt avontuur bij Manisaspor. "Ik heb vertrouwen in mezelf. Twijfel is slecht, zeker voor een spits. 'No confidence, no goals'. Ook als je twee of drie duels op rij niet scoort moet je in jezelf blijven geloven. Heerenveen heeft een fantastisch mooi stadion dat vaak vol zit. Het lijkt me geweldig om voor al die mensen een doelpunt te maken."

(Foto: sc-heerenveen.nl)