'Beul van Oranje' bedankt door dochtertje voor Benfica en wil tweede keus blijven
"Tijdens mijn vakantie ben ik de hele tijd met de club blijven praten"

'Beul van Oranje' bedankt door dochtertje voor Benfica en wil tweede keus blijven

31-07-2014 14:51
1

Sergio Romero laat de interesse van Benfica links liggen. De Argentijnse doelman laat weten liever actief te blijven bij AS Monaco. De Franse club huurde de oud-speler van AZ afgelopen seizoen van Sampdoria.

De Italiaanse werkgever van de keeper bereikte onlangs een akkoord met Benfica over de verkoop van Romero, maar de Argentijnse penaltyheld van het WK lijkt roet in het eten te gooien. De keeper wil het liefst bij AS Monaco blijven, vertelt hij. "Ik wil graag bij Monaco blijven spelen. Vooral omdat mijn dochter niet gescheiden wil worden van haar klasgenootjes", geeft Romero toe.

"Tijdens mijn vakantie ben ik de hele tijd met de club blijven praten." Benfica zag in de tweede doelman van Monaco een ideale opvolger voor Jan Oblak. De Portugese club verkocht de talentvolle keeper voor een miljoenenbedrag aan Atlético Madrid en wilde Romero strikken als nieuwe eerste keus. De Argentijn was afgelopen seizoen tweede doelman in Monaco achter eerste keeper Danijel Subasic.

Ondanks zijn rol op het tweede plan heeft Romero het uitstekend naar zijn zin in het vorstendom. Romero wist tijdens het WK in Brazilië de schijnwerpers op zich gericht. In de halve finale tegen Nederland stopte de doelman van Argentinië twee Oranje-strafschoppen. In de finale was Duitsland met 1-0 te sterk voor de Zuid-Amerikanen.