Gözübüyük laat zich gelden in Europa, Büttner valt tegen met Russen
Dinamo Moskou weet niet te winnen van Israëliërs

Gözübüyük laat zich gelden in Europa, Büttner valt tegen met Russen

31-07-2014 21:16

In Italië en Zweden weet men nu ook wie Serdar Gözübüyük is. De Nederlandse arbiter deelde in de Europa League-wedstrijd tussen Torino en Brommapojkarna twee keer rood uit.

Torino was op vreemde bodem veel te sterk voor de Zweedse opponent. Marcelo Larrondo twee keer en Barreto zorgden voor de doelpunten. Beide teams beëindigden het duel met tien man door beslissingen van Gözübüyük, die zich twee keer genoodzaakt voelde rood uit te delen.

Ook Olympique Lyon zette donderdagavond een forse stap naar de play-offs voor de groepsfase van de Europa League. De Franse club won in Tsjechië met 4-1 van Mlada Boleslav, vooral dankzij twee doelpunten van Mohamed Yattara. Maxime Gonalons en Samuel Umtiti maakten de andere goals. Antonin Rosa redde namens de thuisclub de eer.

Dinamo Moskou kon geen indruk kunnen maken. De Russische formatie, met debutant Alexander Büttner als linksback in de basis, speelde het eerste duel voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen het Israëlische Hapoel Ironi Kiryat Shmona.

De gasten kwamen na dik een uur op voorsprong door een treffer van de Zambiaan Roger Kola. In de 71e minuut maakte de Duitse spits Kevin Kuranyi gelijk voor Dinamo, waar ook oud-PSV'ers Balázs Dzsudzsák en Stanislav Manolev in de basis stonden. Douglas (ex-FC Twente) bleef op de bank.