De Jong maakte einde aan 481 dagen zonder goal: Lekker voetballen
Spits direct belangrijk voor nieuwe club PSV

De Jong maakte einde aan 481 dagen zonder goal: "Lekker voetballen"

31-07-2014 21:24
8

Luuk de Jong prees zichzelf donderdagavond gelukkig met ploeggenoot Luciano Narsingh. De twee vonden elkaar bij de enige en dus winnende treffer tegen SKN Sankt Pölten.

De behendige Narsingh legde na een sterke individuele actie de bal in de 56e minuut panklaar voor De Jong, die knap inkopte. Daardoor won PSV met 2-0 van de Oostenrijkers.

Wedden

Meer odds

"Het is heel lekker voetballen met Luciano", sprak De Jong bij FOX Sports opgetogen. "Ik ken hem natuurlijk van Jong Oranje en van het Nederlands elftal. Hij kan zó makkelijk een tegenstander passeren. En daarna volgt dan zo'n perfecte voorzet zoals in deze wedstrijd. Ik hoefde de bal alleen maar in het netje te leggen."

De goal was extra lekker voor De Jong, die zijn eerste maakte na een droogte van 481 dagen. Vorig seizoen wist hij in 26 officiële wedstrijden voor Borussia Mönchengladbach en Newcastle United het net niet te vinden. Begin juli tekende De Jong bij PSV.

De Jong wilde nog niet te hard juichen voor zichzelf. "Ik ben gewoon blij dat ik hier ben en vanaf het begin mag voetballen. Het is een heerlijk gevoel om weer belangrijk te zijn voor het team. Niet alleen door te scoren, maar ook met hard werken en druk zetten. Een echte teamspeler als ik kan zichzelf daarin helemaal uitleven."