Mourinho geeft overduidelijke hint: Cech op weg naar de uitgang
Chelsea-doelman ingehaald door Courtois

Mourinho geeft overduidelijke hint: Cech op weg naar de uitgang

31-07-2014 22:18
2

Petr Cech moet ernstig rekening houden met een plek op de bank bij Chelsea. José Mourinho, manager van de Londense club, lijkt de voorkeur te geven aan de teruggekeerde Thibaut Courtois.

Met de start van het Premier League-seizoen in zicht lijkt José Mourinho zijn keuze gemaakt te hebben: Courtois krijgt na drie jaar in Spanje het vertrouwen. "Petr wil vechten voor zijn plek, maar Thibaut is de beste jonge doelman ter wereld. Daar is geen twijfel over mogelijk", vertelt Mourinho aan The Mirror.

"Het is een goed teken dat beide jongens voor me willen vechten. Ik moet de knoop doorhakken. We willen een sterke club zijn en daar hoort een harde concurrentiestrijd bij", aldus de Portugese manager, die opvallend genoeg Mark Schwarzer (41) zijn tweede doelman noemt.

"Mark is een hele goede doelman, heel stabiel en een goede jongen. Hij is er helemaal klaar voor om als tweede keus voor de club te strijden, net zoals vorig seizoen. Ik ben heel blij dat ik Mark achter de hand heb."

De uitspraken van Mourinho lijken erop te wijzen dat Cech aan zijn laatste weken op Stamford Bridge bezig is. De Tsjechische doelman, al tien jaar een vaste waarde bij Chelsea, zei eerder dat hij geen genoegen neemt met een plek op de bank.