Basken weten wel raad met Groningse nachtmerrie, hoofdrol Plet
Zulte met de billen bloot, Brugge wint wel

Basken weten wel raad met Groningse nachtmerrie, hoofdrol Plet

31-07-2014 22:33
1

In tegenstelling tot FC Groningen heeft Real Sociedad donderdag wel weten af te rekenen met Aberdeen. De Basken wonnen in de derde voorronde van de Europa League thuis met 2-0 van de Schotten, die in de vorige ronde Groningen uitschakelden.

De IJslander Alfred Finnbogason, deze zomer van sc Heerenveen overgekomen, kwam bij zijn debuut niet tot scoren. David Zurutuza en Sergio Canales zorgden voor de doelpunten.

Wedden

Meer odds

Ook Club Brugge zette een flinke stap naar de play-offs voor de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi. De Belgen wonnen thuis met 3-0 van Bröndby, dankzij treffers van Oscar Duarte, Nicolas Castillo en Victor Vazquez.

Voor een andere Belgische deelnemer, Zulte Waregem, dreigt het een kort Europees seizoen te worden. De Belgische ploeg verloor in het eigen Regenboogstadion met liefst 5-2 van Sjachter Soligorsk uit Wit-Rusland.

De gasten stonden tot groot ongenoegen van Zulte-coach Francky Dury (foto) binnen twaalf minuten al met 2-0 voor. De coach wisselde vrijwel direct twee spelers. De Nederlandse spits Glynor Plet bracht in de 41e minuut de hoop terug bij de Belgen door 2-1 te maken, maar dupeerde vlak daarna zijn ploeg door rood te krijgen.

Zulte hoopte de schade vervolgens te beperken, maar bleek daar niet toe in staat. Door de 5-2-nederlaag moet de ploeg volgende week met vier doelpunten verschil winnen in Wit-Rusland.