ADO-aanvaller vindt gewenste avontuur in Franse Ligue 2: Z'n zinnen op gezet
Haagse club gaf fiat nog niet voor transfer; Russen willen meer betalen

ADO-aanvaller vindt gewenste avontuur in Franse Ligue 2: "Z'n zinnen op gezet"

01-08-2014 07:00
2

Rydell Poepon heeft zijn nieuwe uitdaging gevonden. De 26-jarige spits van ADO Den Haag wil aan de slag in Frankrijk, waar hij een persoonlijk akkoord bereikte met Valenciennes. Dat meldt De Telegraaf.

De aanvaller is het met de club eens geworden over een tweejarig contract. Poepon wacht nu op een akkoord tussen Valenciennes en ADO Den Haag. "Rydell is er zelf uit met Valenciennes", laat de zaakwaarnemer van Poepon, Joes Blakborn, weten aan de krant. Valenciennes degradeerde afgelopen seizoen uit de Ligue 1. De club komt dit seizoen op het tweede niveau uit van Frankrijk. Poepon liep eerder metsucces stage bij het Russische Mordovia Saransk.

Die club wil een hoger transferbedrag betalen voor de spits, waardoor ADO Den Haag zijn fiat nog niet gaf aan de stap van Poepon. "Maar Rydell heeft zijn zinnen op Valenciennes gezet", aldus Blakborn tegenover Telesport. Poepon kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor NAC Breda. De oud-spits van onder meer Ajax, Sparta Rotterdam en De Graafschap mag ondanks een doorlopend contract vertrekken uit Den Haag.