Van Geel: Maar dan moeten we nu als de sodemieter een dure spits kopen?
"Onze jeugd krijgt alle ruimte, ook nu weer. Moeten we dat nu opeens overboord gooien?"

Van Geel: "Maar dan moeten we nu als de sodemieter een dure spits kopen?"

01-08-2014 07:09
35

Enkele spelers van Feyenoord waren woensdag na de nederlaag tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League niet helemaal te spreken over het beleid van Feyenoord. De Rotterdammers verkochten verschillende basisspelers, hun vervangers laten langer dan verwacht op zich wachten.

De club uit Rotterdam zag onder meer Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Graziano Pellè vertrekken. Voor de belangrijke wedstrijd tegen Besiktas kwam daar alleen Khalid Boulahrouz voor terug. De spelers van Feyenoord baalden als een stekker na de 1-2 nederlaag voor eigen publiek. Dit Feyenoord is nog niet op volle kracht en dat kost de club waarschijnlijk een plek in de volgende ronde van de Champions League.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, verdedigt vrijdag het Feyenoord-beleid. "Een euro geven we pas uit als die eerst binnen is. Onze jeugd krijgt alle ruimte, ook nu weer. Moeten we dat nu opeens overboord gooien? Feyenoord heeft financieel jarenlang aan het infuus gelegen. Dat hebben jullie als media veroordeeld - en terecht. Maar dan moeten we nu als de sodemieter een dure spits kopen? Omdat de helikopter tijdens de open dag anders te leeg is? Of om voor één wedstrijd tegen Besiktas een groot risico te nemen?", vraagt Van Geel zich hardop af in het Algemeen Dagblad.

De bestuurder wist dat Feyenoord verschillende belangrijke spelers zou verliezen. "Maar wij gaan niet alvast een nieuwe speler kopen als we zelf nog niet definitief zaken hebben gedaan. Als een deal nog niet rond is. Dat doen we gewoon niet meer. Hoezeer sommige media ook proberen de druk op te voeren. De kritiek is vaak erg gemakkelijk", aldus Van Geel, die donderdag Luke Wilkshire en Bilal Basacikoglu presenteerde. "Natuurlijk hadden we die liever een paar weken eerder gehad. Maar zo simpel werken die dingen natuurlijk niet", aldus Van Geel in het AD.