'UEFA start onderzoek naar ongeregeldheden in Kuip rond Champions League-duel'
Supportersverenging Feyenoord: "Dit zijn excessen uit het voetbal die wij er niet uit krijgen"

'UEFA start onderzoek naar ongeregeldheden in Kuip rond Champions League-duel'

01-08-2014 07:51
20

Het Champions League-duel tussen Feyenoord en Besiktas (1-2) krijgt mogelijk een vervelend staartje voor de Eredivisie-club uit Rotterdam. Het Rotterdams Dagblad schrijft vrijdag dat de UEFA een onderzoek start naar de gebeurtenissen in de Kuip.

Rond en tijdens het voorrondeduel in de Champions League in Rotterdam deden zich verschillende incidenten voor. Zo raakten fans van Feyenoord onder meer slaags met Besiktas-supporters. Feyenoord laat weten dat een eventuele UEFA-boete verhaald wordt op de betrokken fans van de club. Naast opstootjes waren er in de Kuip ook spreekkoren te horen. Dit tot onbegrip van de supportersvereniging van de club.

"Dit zijn excessen uit het voetbal die wij er niet uit krijgen. Als de stadionspeaker oproept hiermee te stoppen, krijgt hij eerst een staande ovatie, maar daarna gaat de rest weer door", citeert de krant FSV-voorzitter Loet van de Berg. Feyenoord riep voorafgaand aan de wedstrijd fans nadrukkelijk op de ploeg vooral positief te steunen.

"Het is treurig te moeten constateren dat een klein deel van de bezoekers daar geen boodschap aan heeft", laat de club in een reactie weten. "We willen zo veel mogelijk ordeverstoorders, die de club benadelen en de fantastische Kuip-sfeer verzieken, identificeren en sanctioneren", aldus de Eredivisie-club.