De conclusie? Dat niemand bij Feyenoord zich dient te verschuilen achter excuses
"Wij werken hier al jarenlang heel hard aan een klimaat van optimaal, maximaal presteren"

"De conclusie? Dat niemand bij Feyenoord zich dient te verschuilen achter excuses"

01-08-2014 08:23
14

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, staat vrijdag in het Algemeen Dagblad uitgebreid stil bij de situatie van de Rotterdamse club. Feyenoord zag een handvol belangrijke krachten vertrekken en was niet in staat om voor het Champions League-duel met Besiktas adequate vervangers naar de Kuip te halen.

Het gebrek aan versterkingen lokte een felle reactie uit bij Ruben Schaken. Volgens de aanvaller, die tegen Besiktas als verdediger werd opgesteld, is de directie aan zet. De stevige woorden van Schaken en de frustratie binnen de spelers groep zijn intern gewogen bij Feyenoord. "We hebben het daar intern met elkaar over gehad. De conclusie? Dat niemand bij Feyenoord zich dient te verschuilen achter excuses. Wij als directie niet, maar ook de spelers niet", aldus Van Geel in de krant.

"Wij werken hier al jarenlang heel hard aan een klimaat van optimaal, maximaal presteren. Van eigen verantwoordelijkheid. Daarin geldt: geen excuses zoeken, nooit naar anderen wijzen. Kritiek leveren mag, altijd, maar dan wel intern. Dit Feyenoord had niet van Besiktas hoeven verliezen. Als dat vervolgens wél gebeurt, dan heeft iedereen daarin zijn eigen verantwoordelijkheid. Wij als clubleiding, maar óók de spelers in het veld. Niet jezelf achter iets of iemand anders verschuilen als je verliest", aldus Van Geel in het AD.