Jonge Ajacied loopt niet weg voor verantwoordelijkheid: Ik zie dat als een eer
"Dat voelt niet als druk, maar als extra verantwoordelijkheid"

Jonge Ajacied loopt niet weg voor verantwoordelijkheid: "Ik zie dat als een eer"

01-08-2014 09:27
10

Davy Klaassen moet aankomend seizoen een dragende speler worden bij Ajax. De middenvelder is pas 21, maar zal desondanks een belangrijk verlengstuk zijn van hoofdtrainer Frank de Boer. Klaassen loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheden.

"Dat voelt niet als druk, maar als extra verantwoordelijkheid. Oké, ik ben pas 21 jaar, maar je doet in een jaar veel ervaring op. Het niveau van de Champions League moet je niet onderschatten. De druk die daarbij komt kijken, de media, het hoge tempo. Alles gaat zoveel sneller. Dat hebben veel jonge, en nieuwe jongens die erbij gekomen zijn, nog niet meegemaakt. Ik word geacht hen daarbij te helpen", vertelt Klaassen aan het Algemeen Dagblad.

"De trainer verwacht van mij dat ik nog dwingender aanwezig ben, in het spel en qua coaching", gaat de spelverdeler verder. "Ik zie dat als een eer. Over doelpunten maak ik me geen zorgen. Scoren heb ik altijd al gedaan. Maar ik moet wel meer assists gaan geven. De drie van afgelopen seizoen waren te weinig", aldus Klaassen in de krant.