Van de tien ontmoetingen tegen Ajax winnen wij er misschien twee
"Ik vind dit ook een belangrijke prijs"

"Van de tien ontmoetingen tegen Ajax winnen wij er misschien twee"

01-08-2014 09:40
11

Joost Broerse hoopt zondag wederom voor een stunt te zorgen met PEC Zwolle. De formatie uit Overijssel staat dan in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegenover Ajax. Afgelopen seizoen legden de Zwollenaren diezelfde tegenstander met 5-1 over de knie in de finale van de KNVB Beker.

Broerse heeft vertrouwen in een goede afloop, maar beseft tegelijkertijd dat Ajax revanche wil voor de verloren bekerfinale. "Van de tien ontmoetingen tegen Ajax winnen wij er misschien twee", beseft de verdediger in het Algemeen Dagblad. "Zij zijn de landskampioen, hebben een enorme begroting en daardoor ook de betere spelers. Of ze op wraak uit zijn? Dat heb ik wel gelezen en dat verbaast me ook niet."

Wedden

Meer odds

"Wij hebben zeker kans", gaat de mandekker verder. "Het hoeft van mij ook niet weer 5-1 te worden. Het verschil met de bekerfinale zit vooral in de periode. Deze wedstrijd wordt aan het begin van het seizoen afgewerkt en dan zijn de vorm en de wedstrijdconditie nog niet top. Ik vind dit ook een belangrijke prijs."

"Misschien dat Zwolle de komende honderd jaar niet nog een kans krijgt om deze prijs te winnen. Ik heb het gevoel dat het team dat beseft. Voor mij kan het de laatste prijs worden. Voor andere jongens de eerste en misschien ook wel de laatste", aldus Broerse in het AD.