Jans vindt alternatief voor filmpjes bekerfinale: Dat is nu nog een groot geheim
"Het is natuurlijk super dat we met zo'n wedstrijd de competitie kunnen beginnen"

Jans vindt alternatief voor filmpjes bekerfinale: "Dat is nu nog een groot geheim"

01-08-2014 09:53
1

Ron Jans kijkt uit naar de opening van het nieuwe seizoen. De hoofdtrainer speelt zondag zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe voetbaljaar met PEC Zwolle tegen Ajax. De winnaar van die wedstrijd gaat met de Johan Cruijff Schaal aan de haal. 

"Het is natuurlijk super dat we met zo'n wedstrijd de competitie kunnen beginnen", vertelt de keuzeheer in gesprek met Helden Online. "We reizen af naar Amsterdam met het idee dat we Ajax zondag in eigen huis kunnen verslaan, maar begrijpen heel goed dat de Amsterdammers na de verloren bekerfinale niet nog een keer hun hoofd willen stoten tegen ons. Daarnaast spelen we nu niet in de Kuip, maar in de Arena. Dat maakt het voor ons toch wat anders."

Tijdens de bekerfinale gebruikte Jans filmpjes van familieleden van de spelers om hen te motiveren. "Die filmpjes werkten toen echt als een inspiratiebron voordat ze het veld op gingen, zoiets doet toch wat met een speler. Nu hebben we weer iets gevonden. Als we zondag vertrekken uit ons hotel, het ontbijt en de besprekingen hebben gehad, hoop ik de jongens weer wat inspiratie mee te geven in het veld. Wat dat is, blijft nu nog een groot geheim."

De eindverantwoordelijke gaat in Zwolle voor wederom een goed seizoen. "We hebben met de staf en de selectie bij elkaar gezeten en uit dat gesprek zijn drie belangrijke aspecten naar voren gekomen. Ten eerste willen we fris voetbal spelen. Ten tweede is het belangrijk dat er een team op het veld staat. Ten derde moeten spelers beter zijn geworden aan het eind van het seizoen. En als die drie aspecten kloppen, verwacht ik dat we mee kunnen doen om een plek in de middenmoot."