Gemis Gutiérrez lijkt opgevangen: Tegen Sporting heeft hij het prima ingevuld
"Het is absoluut een mooie test voor ons, zowel fysiek als voetballend"

Gemis Gutiérrez lijkt opgevangen: "Tegen Sporting heeft hij het prima ingevuld"

01-08-2014 10:26

Robbert Schilder lijkt Felipe Gutiérrez te gaan vervangen als controleur op het middenveld van FC Twente. De linkspoot speelde bij de Tukkers vooral als verdediger, maar is van origine een middenvelder. Zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach mag Schilder opnieuw tonen dat hij de rol aankan.

"Met de blessure van Felipe Gutiérrez hebben we natuurlijk een domper gekend. We zijn nu volop aan het kijken hoe we die positie in gaan vullen", zegt Schreuder op de website van FC Twente. "We hebben goede spelers in de selectie die ook op die positie uit de voeten kunnen. Robbert Schilder heeft daar tegen Konyaspor gespeeld. Dat was voor hem eerst even wennen, maar tegen Sporting Lissabon heeft Robbert het prima ingevuld. We gaan kijken hoe hij dat zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach gaat doen", licht Schreuder een tipje van de sluier over zijn opstelling op.

Sporting Lissabon werd met 2-0 verslagen en in BMG vinden de Enschedeërs opnieuw een serieuze tegenstander tegenover zich. Schreuder: "Borussia Mönchengladbach speelt in de top van de Bundesliga en komt net als wij komend seizoen uit in Europa. Afgelopen week heeft Borussia met 2-2 gelijkgespeeld tegen Bayern München. Dat zegt genoeg over het hoge niveau van de ploeg. Het is absoluut een mooie test voor ons, zowel fysiek als voetballend. Volgende week begint de competitie, daar moeten we klaar voor zijn."

Schreuder zette de dure aankoop Jesús Corona tijdens de voorbereiding terug naar Jong FC Twente. De Mexicaan kampte met overgewicht en moest zich via de beloften terugknokken. Inmiddels is de aanvaller weer aangesloten bij de hoofdmacht. "Jesús heeft de laatste weken hard gewerkt en is terug. Hij maakt weer deel uit van de eerste selectie", laat de hoofdcoach weten.