Hiddink steekt bij presentatie eerst pluim op hoed Van Gaal
"Ik denk dat het heel goed is geweest voor het Nederlandse voetbal dat daar goed gepresteerd is"

Hiddink steekt bij presentatie eerst pluim op hoed Van Gaal

01-08-2014 11:28
7

De tweede periode van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal is vrijdag officieel begonnen. De ervaren trainer, die ook al tussen 1994 en 1998 keuzeheer van Oranje was, is vrijdagochtend als bondscoach gepresenteerd door de KNVB.

"Met gepaste trots presenteren we Guus Hiddink als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal", trapt KNVB-directeur Bert van Oostveen af. "Met Hiddink haalt de KNVB opnieuw een Nederlandse topcoach met een schat aan internationale ervaring in huis. Een aanstelling waar wij trots op zijn. Danny Blind en Ruud van Nistelrooy zullen deel uitmaken van de technische staf. Blind volgt Hiddink na het EK 2016 op als bondscoach. Adrie Koster volgt Albert Stuivenberg op bij Jong Oranje met als doel kwalificatie EK 2016."

"Het zal u niet verbazen dat Hiddink bij iedereen en zeker bij ons hoog op een lijstje stond. En dat zegt veel over de status van de man die naast mij zit. Met zijn aanstelling komt er na Van Gaal opnieuw een internationale toptrainer van eigen bodem voor de groep te staan. Beiden een schat aan ervaring, beiden tactisch zeer sterk en beiden staan bekend om hun goede relatie met spelers. Niet alleen een verwachte, maar ook een zeer logische keuze", aldus Van Oostveen.

Pluim uitdelen
Hiddink, die voor zijn tweede periode als bondscoach van Nederland staat, gaf aan 'trots en vereerd' te zijn. "Ik vind het een speciale dag dat ik opnieuw hier, na zestien jaar, het voortouw mag nemen. Ik denk dat het op de eerste plaats goed is een pluim te geven aan de mensen, aan het team, dat uitstekend gepresteerd heeft tijdens het WK. Temeer daar de verwachtingen in Nederland voorafgaand nogal somber waren."

"In dat perspectief denk ik dat er een heel realistische aanpak is gebeurd", doelt Hiddink op het nieuwe systeem van Van Gaal. Oranje eindigde afgelopen zomer op een derde plek tijdens het WK in Brazilië. "Ik denk dat het heel goed is geweest voor het Nederlandse voetbal dat daar goed gepresteerd is. In het buitenland voel je dat het Nederlandse voetbal weer een kick gekregen heeft."