Lazio trekt met Braafheid tweede Nederlandse verdediger in korte tijd aan
Braafheid ondertekent contract bij Lazio

Lazio trekt met Braafheid tweede Nederlandse verdediger in korte tijd aan

01-08-2014 11:12
2

Edson Braafheid gaat aan de slag bij SS Lazio. De linksback was de afgelopen weken op proef bij de Romeinen en heeft daarin de technische staf voldoende weten te overtuigen. Braafheid zat na zijn vertrek bij Hoffenheim zonder werkgever.

De mandekker kende een ongelukkig periode in Hoffenheim, waar de verdediger nauwelijks aan spelen toe kwam. In die tijd werd Braafheid onder meer verhuurd aan voormalig werkgever FC Twente. Braafheid was sinds begin juli op proef bij de Serie A-club. Bij de Romeinen zou de mandekker een contract voor een seizoen kunnen ondertekenen, met de optie voor nog een jaar. Lazio meldt de komst van de Nederland op zijn officiële website, maar doet geen uitspraken over de duur van de verbintenis.

Braafheid begon zijn loopbaan bij FC Utrecht, waarna hij de overstap waagde naar FC Twente. Zijn prestaties in Enschede leverde de WK-finalist van 2010 een transfer naar Bayern München op, dat hem tussentijds verhuurde aan Celtic. Na ongelukkige periodes in München en bij Hoffenheim beproeft Braafheid nu zijn geluk bij SS Lazio. Onlangs trokken de Italianen met Stefan de Vrij ook al een andere Nederlandse verdediger aan.