KNVB breidt technische staf jeugdteams uit met oud-internationals
Oud-internationals aan de slag als assistent-trainer of hoofdtrainer

KNVB breidt technische staf jeugdteams uit met oud-internationals

01-08-2014 11:36

De technische staf van bijna alle jeugdteams van de KNVB worden uitgebreid met oud-internationals. Dat betekent dat Pierre van Hooijdonk, Bert Konterman, Aron Winter, Sonny Silooy, Michael Reiziger en Martijn Reuser aan de slag gaan voor de voetbalbond. 

"Met deze hoofdcoaches en assistenten hebben we veel trainerskwaliteiten, ervaring in het trainersvak en ervaring als speler in huis", laat technisch manager Jelle Goes vrijdag weten. "Veel van deze trainers, waaronder ex-internationals, weten bovendien uit eigen ervaring wat het betekent en van je vraagt om op het hoogste niveau te spelen."

Van Hooijdonk krijgt de functie van assistent-trainer bij Jong Oranje. Adrie Koster heeft de leiding over dat elftal. Remy Reijnierse krijgt bij Oranje onder 20 hulp van Konterman. Winter wordt eindverantwoordelijke van Oranje onder 19, terwijl Maarten Stekelenburg zowel Oranje onder 18 als onder 17 coacht. Silooy is bij onder 18 de assistent en voor Reiziger is die functie weggelegd bij onder 17.

Voormalig Sparta-speler Dennis de Nooijer is de assistent van Edwin Petersen bij Oranje onder 16. Reuser gaat aan de slag als de rechterhand van Peter van Dort bij Oranje onder 15, dat is tevens het jongste elftal van de KNVB.