Hiddink: Er gaat een gesprek komen tussen Pierre en Van Persie
Van Hooijdonk en Van Persie om tafel, ook oud zeer tussen bondscoach en analist

Hiddink: "Er gaat een gesprek komen tussen Pierre en Van Persie"

01-08-2014 11:54
7

De nieuwe bondscoach Guus Hiddink wil dat er snel zand gaat over de woordenwisseling via de media tussen Robin van Persie en Pierre van Hooijdonk. De opvolger van Louis van Gaal gaf bij zijn presentatie aan dat hij een gesprek arrangeert.

Van Hooijdonk gaat aan de slag als assistent van Jong Oranje en krijgt in die hoedanigheid niet rechtstreeks met Van Persie te maken. De spits van Oranje uitte zijn frustratie over de kritiek van zijn voormalige ploeggenoot bij Feyenoord, door te stellen dat hij 'beter kon gaan golfen'. 

"Bij Pierre komt het niet uit een goed hart. Mensen zitten thuis niet op hem te wachten. We hebben miljoenen Nederlanders blij gemaakt. Eén gozer zaait onrust", zei Van Persie. "Er gaat een gesprek komen tussen Van Hooijdonk en Van Persie", vertelde Hiddink vrijdag. "Ik vind dat we dan als volwassen mannen bij elkaar moeten gaan zitten. De koppen tegen elkaar knallen en het als kerels uitspreken. Ik ben wel van plan snel zo'n bijeenkomst te plannen."

Oud zeer
De nieuwe keuzeheer van Oranje heeft zelf ook nog wat plooien glad te strijken met Van Hooijdonk, die zijn assistent was bij de Turkse voetbalbond. De twee kwamen destijds met elkaar in botsing. "Laat ik voorop stellen dat ik blij ben dat Van Hooijdonk aan de slag gaat bij Jong Oranje", citeert De Telegraaf. "Hij is een type speler waar de aankomende profs zeker een voorbeeld aan zullen nemen."

"Er ligt wat oud zeer tussen hem en mij", erkende Hiddink. "Iedereen die mij kent weet dat ik sluimerende zaken het liefst direct aanpak. We moeten een keer als grote kerels bij elkaar gaan zitten, om het uit de weg te ruimen. Dat wil ik snel gaan doen."

Aanvoerder
Tijdens het afgelopen WK was Robin van Persie de aanvoerder en Arjen Robben de tweede man. Hiddink lijkt daar niet aan te gaan tornen. "Ik zie op dit moment geen reden dat te veranderen, maar het is nog te vroeg om daar iets definitiefs over te zeggen", antwoordde de Achterhoeker.