In het kort: Porto houdt spits uit handen van Europese top, Büttner begroet Valbuena

In het kort: Porto houdt spits uit handen van Europese top, Büttner begroet Valbuena

02-08-2014 22:36
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Topscorer Martinez blijft in Portugal
FC Porto heeft topschutter Jackson Martinez langer aan zich weten te binden. De Colombiaanse spits zette zaterdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2017 bij de Portugese topclub houdt. De 27-jarige Jackson werd de afgelopen twee seizoenen topschutter in Portugal met respectievelijk 26 en 20 doelpunten. Op het WK in Brazilië bereikte de international met Colombia de kwartfinales, waarin gastland Brazilië te sterk was (1-2).

Valbuena alsnog naar Moskou
De Franse middenvelder Mathieu Valbuena verhuist naar Rusland. De 29-jarige international heeft zaterdag een contract voor drie jaar ondertekend bij Dinamo Moskou, waar hij ploeggenoot wordt van onder anderen Alexander Büttner en Douglas. Valbuena komt voor naar verluidt zo'n zeven miljoen euro over van Olympique Marseille, waarvoor hij acht jaar heeft gespeeld. Op het WK bereikte hij als basisspeler met Frankrijk de kwartfinales, waarin de latere wereldkampioen Duitsland te sterk was (1-0).

Opmerkelijke actie FC Den Bosch
Mensen die zondag de oefenwedstrijd tussen FC Den Bosch en PSV willen bezoeken, mogen zelf bepalen hoeveel zij voor een kaartje willen betalen. "Nadat bleek dat we morgen feitelijk oefenen tegen Jong PSV in plaats van een combinatie tussen Jong PSV en het eerste van PSV, vonden wij dat een geste naar onze trouwe supporters wel op zijn plaats was", aldus Den Bosch-directeur Fred van der Hoorn tegenover Omroep Brabant.