Jans: Toch win ik volgende week liever van FC Utrecht dan zondag van Ajax
"PEC speelt voor het eerst en misschien wel voor het laatst om de Johan Cruijff Schaal"

Jans: "Toch win ik volgende week liever van FC Utrecht dan zondag van Ajax"

01-08-2014 14:44
3

Voor trainer Ron Jans van PEC Zwolle staat de wedstrijd zondag om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen Ajax in de schaduw van de competitiestart tegen FC Utrecht. "Zonder de Johan Cruijff Schaal te veel naar beneden te halen: voor mij is FC Utrecht belangrijker dan deze wedstrijd", bekende Jans vrijdag op het KNVB-kantoor in Zeist.

Toch haastte de trainer van bekerwinnaar PEC Zwolle zich ook te zeggen dat hij de traditionele seizoensopening wel degelijk graag wil winnen. "PEC speelt voor het eerst en misschien wel voor het laatst om de Johan Cruijff Schaal. Dus uiteraard willen we deze prijs graag pakken. Maar toch win ik volgende week liever van FC Utrecht dan zondag van Ajax", aldus Jans.

De Stentor meldt dat er bij PEC Zwolle verrassend een basisplek is weggelegd voor Stef Nijland. De aanvaller kreeg eerder deze zomer nog te horen dat hij eventueel mocht vertrekken bij de club. "Maar Stef heeft de kracht gevonden om terug te knokken toen er een kans kwam in de spits", zegt Jans, die Nijland de voorkeur geeft boven nieuweling Nikos Ioannidis in de punt van de aanval.