Jans en De Boer klappen handen stuk voor KNVB: Daarbij is niemand gebaat
De Boer: "Als dat er dan 120 worden, is het wachten op blessures"

Jans en De Boer klappen handen stuk voor KNVB: "Daarbij is niemand gebaat"

01-08-2014 15:11
1

Het besluit van de KNVB om de verlenging in de strijd om de Johan Cruijff Schaal af te schaffen, kan op luid applaus rekenen van Ron Jans en Frank de Boer. De trainers van PEC Zwolle en Ajax staan zondag tegenover elkaar in de Amsterdam Arena.

De Nederlandse voetbalbond maakte vrijdag kenbaar dat er tijdens de strijd om de Nederlandse Supercup bij een gelijke stand na negentig minuten spelen niet verlengd zal worden. Er wordt direct overgegaan tot het nemen van strafschoppen. Die beslissing kan op goedkeuring rekenen van de beide coaches, bleek vrijdag tijdens een persconferentie. "Een compliment voor de KNVB", citeert Novum Jans.

"Het is voor de meeste spelers van ons pas de tweede keer dat zij negentig minuten gaan spelen", zegt De Boer. "Als dat er dan 120 worden, is het wachten op blessures. Misschien niet in deze wedstrijd, maar dan wel in de volgende duels. Daarbij is niemand gebaat." Volgens Jans moeten de sportieve belangen voorop staan. "Wij spelen vrijdag alweer voor de competitie tegen FC Utrecht en zitten absoluut niet te wachten op een verlenging."