Voorbereidingsrevelatie van PEC krijgt goedkeuring: Groot compliment voor arbeid
"Ik ben nog niet helemaal pijnvrij, maar dat lijkt een kwestie van tijd"

Voorbereidingsrevelatie van PEC krijgt goedkeuring: "Groot compliment voor arbeid"

01-08-2014 15:32

Trent Sainsbury was tijdens de sterke voorbereiding van PEC Zwolle één van de uitblinkers. De Australiër lijkt daardoor helemaal terug, nadat hij bij zijn debuut in februari zeer ongelukkig uitgeschakeld werd.

PEC Zwolle haalde Sainsbury op de laatste dag van de winterse transfermarkt van Central Coast Mariners en een week later stond de verdediger - zij het noodgedwongen door blessures - al in de basis tegen FC Utrecht. De 22-jarige jeugdinternational haalde het einde niet, omdat hij op een sproeikop viel en zijn knieschijf brak.

Tijdens de voorbereiding, waarin PEC onder meer won van Hannover 96 en PAOK Salonik (beide 2-1) was Sainsbury één van de betere spelers. Hij lijkt daardoor zondag tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal te gaan spelen tegen Ajax. "Ik ben nog niet helemaal pijnvrij, maar dat lijkt een kwestie van tijd", zegt hij op de website van Sport-Promotion.

"Maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat het goed. Ik begin mijn oude niveau al aardig te benaderen. Ik train volop mee en ik heb veel speelminuten gemaakt in de voorbereiding", kijkt Sainsbury met een goed gevoel terug.

Ook 'van bovenaf' klinken goedkeurende woorden voor de Australiër. "Trent heeft een prima voorbereiding achter de rug. Hij verdient dan ook een groot compliment voor de hoeveelheid arbeid die hij de afgelopen maanden heeft verricht. Hij heeft keihard gewerkt om weer terug te komen op zijn oude niveau", laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten.