'Il Faraone' mikt op terugkeer als protagonist van Milan en Italië
"Dat is het grootste verlangen dat ik ooit in mijn leven gehad heb"

'Il Faraone' mikt op terugkeer als protagonist van Milan en Italië

01-08-2014 15:47
3

Stephan El Shaarawy heeft beloofd dat zijn blessureperikelen achter de rug zijn en dat hij klaar is om een hoofdrol te gaan spelen bij AC Milan en het Italiaanse elftal. De talentvolle spits stond bijna het hele vorige seizoen aan de kant met een voetkwetsuur.

El Shaarawy (21) worstelde met die blessure en kwam er maar niet vanaf, maar dat hoofdstuk behoort nu tot het verleden. Il Faraone deed de hele voorbereiding mee en is optimistisch over het komende seizoen. "Ik ben volledig hersteld en klaar om te gaan", zei hij tegen La Gazzetta dello Sport. "Om weer als protagonist te voetballen is het grootste verlangen dat ik ooit in mijn leven gehad heb."

"De voet zorgt niet meer voor problemen en ik wil heel graag terugkeren. Ligt er veel druk op me? Daar heb ik geen last van. Het motiveert me alleen maar. Ook al ben ik er lange tijd uit geweest, ik voel veel vertrouwen en geloof in mij. Ik heb de intentie om dat allemaal terug te betalen. Ik geef repliek aan de druk door mezelf ten doel te stellen om weer belangrijk te worden voor Milan en mijn plek bij het nationale team terug te winnen."

AC Milan heeft een moeilijk jaar achter de rug. "Het enige doel kan zijn om in de Champions League terug te keren, dus moeten we in de top drie eindigen", zegt El Shaarawy daarover. "Deze groep verdient dat en ik zie de juiste toewijding in de ogen van mijn ploeggenoten. Het geheim is dat we een verenigd team moeten zijn."