Kan me niet voorstellen dat de komende twee jaar een speler bedankt voor Oranje
Limburger 'beetje verbaasd' door rentree Hiddink

"Kan me niet voorstellen dat de komende twee jaar een speler bedankt voor Oranje"

01-08-2014 17:16

Met Guus Hiddink als nieuwe bondscoach is de statuur van het Nederlands elftal stevig gehouden. Volgens Boudewijn Zenden, in het verleden goed voor 54 interlands, zal dat hoogstwaarschijnlijk zichtbaar worden.

Zenden debuteerde in 1997 onder Hiddink in Oranje en mocht onder zijn hoede mee naar het WK van 1998. "Het is heerlijk voetballen onder Hiddink. Hij geeft zeker aan de ervaren spelers een bepaalde verantwoordelijkheid en vrijheid", vertelde hij aan NU.nl. "Ik kan me ook niet voorstellen dat de komende twee jaar een speler bedankt voor Oranje."

De Limburger raakte onder de indruk van de nu 67-jarige Hiddink, die in zijn ogen twee kanten heeft. "Presteren stond voorop, maar plezier was ook belangrijk. Voordat er ergens een brandje kon ontstaan, had hij het al gezien en geblust. En dat zorgde voor een hele goede sfeer. " Over de hardere kant: "Hij was echt niet de hele dag schouderklopjes aan het geven om iedereen te vriend te houden."

De oud-speler van clubs als PSV, FC Barcelona, Chelsea en Liverpool verklaarde wel enigszins verrast te zijn door zijn rentree. "Hij kiest meestal voor het avontuur en dat is Oranje niet. Wat wel zijn drijfveer is? Het is natuurlijk een prachtige baan. En ik denk dat hij het vooral heel erg leuk vindt om met die jonge jongens van Oranje aan de slag te gaan. Dat kan hij als geen ander."