Balende Groenendijk zit werkloos thuis: Misschien te vaak nee gezegd
Trainer hoopte stap omhoog te kunnen zetten

Balende Groenendijk zit werkloos thuis: "Misschien te vaak nee gezegd"

01-08-2014 22:08
3

Alfons Groenendijk vertrok na vorig seizoen bij Jong Ajax om een mooie stap te kunnen zetten in zijn trainerscarrière. De oud-profvoetballer lijkt echter een foutje te hebben gemaakt, want tot op de dag van vandaag zit hij zonder werk thuis.

"Dat heeft mij wel aan het denken gezegd. Ik had gedacht en gehoopt de volgende stap te maken. Dat is niet gelukt", is Groenendijk realistisch in gesprek met het Leidsch Dagblad. Hoewel Jong Ajax onder zijn leiding slechts veertiende eindigde, was de trainer wel tevreden over zijn werk. "Het is altijd rustig gebleven en er zijn veel spelers doorgestroomd naar het eerste elftal. Blijkbaar heb ik ze kunnen raken."

Groenendijk snapt dan ook niet dat hij nog geen nieuwe baan gevonden heeft. "Misschien heb ik een paar keer te veel nee gezegd Ik ben een paar afslagen voorbij gereden. Daar had ik een reden voor, maar misschien had ik wat vaker naar mijn vrouw moeten luisteren. Ik ben me een beetje aan het oriënteren op het buitenland. Er zijn vage contacten. Ik ga het zeker proberen."

"Aan mezelf merk ik nu al dat ik iets mis. Wat langer vakantie hebben, is geen straf. Maar nu de voorbereiding is begonnen, heb ik heel vaak de gedachte dat ik op het veld zou moeten staan. Ik ben niet snel in de war, maar dit is iets waar ik nooit eerder mee te maken heb gehad, ook niet als speler. Ik zit nu in de wachtkamer. Het is echt een vreemde gewaarwording", besloot de oefenmeester.