Van Nistelrooy dolblij met nieuwe uitdaging: Niet verwacht
Voormalig topspits assistent van Hiddink bij Oranje

Van Nistelrooy dolblij met nieuwe uitdaging: "Niet verwacht"

01-08-2014 22:52

Ruud van Nistelrooy werd vrijdag officieel gepresenteerd als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De voormalig topspits gaat Guus Hiddink assisteren bij Oranje en kijkt enorm uit naar zijn nieuwe uitdaging, die hij gaat combineren met zijn werk als jeugdtrainer bij PSV.

Van Nistelrooy werd benaderd door Hiddink en was direct enthousiast. ''Heel onverwacht. Ik wist het al meteen na dat telefoontje, dit is geweldig. Er was een klik, zeker van mij uit naar hem toe. Als dat andersom ook is, is dat alleen maar mooi", vertelt de oud-speler van onder meer PSV, Manchester United, Real Madrid en Hamburger SV aan Voetbal International.

Met Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en John Heitinga zijn er nog internationals actief met wie Van Nistelrooy in het verleden samenspeeelde. ''In het begin is het misschien een beetje raar, als ik als trainer aan die kant sta. Maar ik heb hetzelfde meegemaakt met Phillip Cocu en Frank de Boer, die in één keer voor de groep stonden als trainer. Maar goed, dat is heel snel weg'.

Na gesprekken met Hiddink is Van Nistelrooy duidelijk geworden dat hij vooral aan de slag zal moeten met de wat jongere internationals. "Ik denk dat ik vooral dienend ben. Voor de talenten. Ik denk dat ik een duidelijk visie heb over hoe ik jongens wil helpen om beter te worden. En dat is wat ik graag doe."