Emanuelson: Ik heb zelf gevraagd om een contract voor slechts een jaar
Oud-Ajacied richt zich op rol als linksback

Emanuelson: "Ik heb zelf gevraagd om een contract voor slechts een jaar"

01-08-2014 23:38
1

Urby Emanuelson mag komend seizoen bij AS Roma laten zien dat hij wel degelijk goed genoeg is om in de top van Italië te spelen. Na een wissevallige periode bij AC Milan zette de oud-Ajacied onlangs zijn krabbel onder een contract voor één jaar in Rome.

Emanuelson kreeg de laatste dagen veel vragen over zijn zeer korte contract. "Ik heb daar zelf specifiek om gevraagd, mede omdat ik hier als transfervrije speler ben gekomen. Ik moet bij AS Roma bewijzen een goede speler te zijn en wil hier nog vele jaren blijven. Het doel is om dit seizoen goed te presteren en dan zien we over een jaar wel weer verder."

"AS Roma heeft een zeer goede ploeg, een team dat al twee of drie jaar samen is en dat maakt een enorm verschil. Dat kun je ook zien aan de manier waarop de ploeg speelt, iedereen weet precies wat er gedaan moet worden. De ploeg is zeer hecht en we hopen het goed te doen", aldus Emanuelson in gesprek met forzaroma.info.

Ook in Rome lijkt Emanuelson zich te moeten richten op een rol als linksback. "Ik richt me voorlopig op de positie van linksback, zoals ik dat ook bij Milan deed. We spelen hier veel over de vleugels, net als bij Milan, maar ik moet mezelf nog aanpassen aan de ploeg. We zijn hard aan het trainen en ik hoop dat het snel beter zal gaan."