Dunga wil oudjes bij Brazilië: Kijk naar Sneijder en Robben
Braziliaanse bondscoach snapt fans niet

Dunga wil oudjes bij Brazilië: "Kijk naar Sneijder en Robben"

01-08-2014 23:49
6

De Braziliaanse voetbalfans moeten meer respect tonen voor oudere spelers. De nieuwe bondscoach Carlos Dunga is niet van plan om geroutineerde spelers links te laten liggen, puur omdat het publiek liever jonge talenten ziet schitteren.

"Er bestaat geen zwarte lijst, iedereen kan worden opgeroepen. Leeftijd speelt geen rol. Veel ervaren spelers zullen er weer bij zijn", vertelt Dunga, die in 1994 als speler wereldkampioen werd met Brazilië, aan De Telegraaf. "Sommigen speelden erg goed tot het duel met Duitsland. Daarna zat de ploeg er doorheen. Als Brazilië verliest, willen de mensen het hele team zien vertrekken, maar zo werkt het niet."

Dat er in Brazilië zo enorm veel waarde wordt gehecht aan de leeftijd van een speler, is in de ogen van de vijftigjarige Dunga onbegrijpelijk. "Leeftijd is geen leidende factor in het voetbal. Kijk naar oude spelers zoals Robben en Sneijder (allebei 30 jaar oud, red.). Ze zullen beiden worden geselecteerd voor het EK 2016. Sommige mensen in Brazilië hebben tegenstrijdige ideeën. Ze prijzen Miroslav Klose die 36 jaar oud is, maar willen niet dat Brazilië een oude speler heeft. Het is absurd."