'Barça spant PSV voor karretje en wil FIFA-straf omzeilen door verhuur van talent'
Spaanse club absoluut niet van plan om Adekanye definitief te laten vertrekken

'Barça spant PSV voor karretje en wil FIFA-straf omzeilen door verhuur van talent'

02-08-2014 22:14
8

FC Barcelona hoopt PSV voor z'n karretje te spannen. Een vijftienjarig talent van de Catalaanse voetbalgrootmacht is momenteel op stage in Eindhoven. Volgens El Mundo Deportivo zet FC Barcelona in op een tijdelijk vertrek van Bobby Adekanye.

Adekanye is één van de verschillende jeugdspelers die momenteel niet speelgerechtigd zijn namens FC Barcelona. De club zou buiten de leeftijdsregels van de FIFA om gehandeld hebben bij het vastleggen van een aantal jonge spelertjes. De wereldvoetbalbond besloot daarop diverse jeugdspelers van de club een speelverbod op te leggen. Adekanye speelde al een jaar geen officiële wedstrijd namens FC Barcelona.

Volgens de krant heeft Barça Adekanye toestemming gegeven om stage te lopen bij PSV. De club is absoluut niet van plan om het talent definitief te laten vertrekken. Wanneer de schorsing van Adekanye ten einde is, wil Barça de jongeling direct weer opnemen in de eigen jeugdopleiding. De leiding van de Catalaanse club gaat in augustus om tafel met de FIFA. Tijdens dat gesprek hoopt de club Adekanye alsnog speelgerechtigd te krijgen.

Adekanye is geen onbekende van de Nederlandse voetbalvelden. FC Barcelona nam de aanvaller drie jaar geleden over van Ajax, waar hij deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Adekanye is geboren in Nigeria.