Twente raakt sterspeler kwijt: Hakim bij iedere club op de lijst, ook bij ons
"Het is duidelijk dat er een akkoord is tussen de clubs en dat Quincy onderweg is naar Spartak Moskou"

Twente raakt sterspeler kwijt: "Hakim bij iedere club op de lijst, ook bij ons"

05-08-2014 15:15
6

FC Twente en Spartak Moskou zijn het eens over de transfersom voor Quincy Promes. Dat zegt trainer Alfred Schreuder, die ook laat weten dat Hakim Ziyech in beeld is om de aanvallende middenvelder op te volgen. 

"Het is duidelijk dat er een akkoord is, volgens mij, tussen de clubs en dat Quincy onderweg is naar Spartak Moskou", vertelt Schreuder voor de camera van Fox Sports. "Dat is inherent aan FC Twente. Het is natuurlijk zonde dat we deze speler gaan verliezen, maar het is even afwachten. Het is nog niet helemaal definitief, maar de kans is wel groot."

Wanneer Promes persoonlijk tot overeenstemming komt, is FC Twente ook de volgende smaakmaker van afgelopen seizoen kwijt. Dusan Tadic vertrok al naar Southampton. Schreuder denkt dat op twee manieren op te kunnen lossen. "Met onze eigen spelers en kijken wat er mogelijk is op de transfermarkt. Maar in eerste instantie kijken we heel erg naar onze eigen spelers."

Schreuder weet echter niet of de vervangers klaar staan. "Dat is altijd afwachten. Waar iemand weggaat komt er weer ruimte", is de trainer voorzichtig. "We hebben een aantal jonge talentvolle spelers en we zullen ook kijken wat eventueel mogelijk is om nog erbij te halen. Maar eerst intern kijken."

Hakim Ziyech
FC Twente wordt al maanden gelinkt aan sc Heerenveen-uitblinker Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder is een optie, bevestigt Schreuder. "Het heeft nu even geen nut voor mij om op namen in te gaan, want ik moet eerst een definitief akkoord krijgen dat het echt rond is. En dat is het nog niet, maar de kans is wel heel groot."

Wanneer Promes daadwerkelijk de wijk naar Spartak Moskou neemt, dan heeft FC Twente een schaduwlijst met potentiële vervangers. De naam van Ziyech staat daar inderdaad ook op. "Ja, natuurlijk. Dat is ook zo. Hakim zal bij iedere club op de lijst staan, dus ook bij ons."