FC Twente heeft zich inderdaad bij de zaakwaarnemer van Mokotjo gemeld
PEC Zwolle in afwachting van Ajax en FC Twente: "Het verhaal is helder voor ons"

"FC Twente heeft zich inderdaad bij de zaakwaarnemer van Mokotjo gemeld"

06-08-2014 10:07
5

Ajax zal haast moeten maken als het Kamohelo Mokotjo wil overnemen van PEC Zwolle. De Amsterdammers zijn al enige tijd geïnteresseerd in de diensten van de middenvelder. Met FC Twente is er echter een serieuze kaper op de kust verschenen.

De landskampioen komt pas in actie wanneer Daley Blind verkocht wordt. "Het verhaal is heel helder voor ons", vertel Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, aan Voetbal International. "Maar als Ajax niet uitkijkt, lopen ze wel het risico dat Mokotjo nog door een andere club wordt weggeplukt." FC Twente is met het aanstaande vertrek van Quincy Promes op zoek naar een kwaliteitsinjectie en wordt met zowel Mokotjo als Hakim Ziyech van sc Heerenveen in verband gebracht.

Nijkamp bevestigt dat FC Twente de verdedigende middenvelder naar Enschede wil halen. "FC Twente heeft zich inderdaad bij de zaakwaarnemer van Mokotjo gemeld. De volgende stap is dat ze bij ons gaan aankloppen, denk ik." Naar verluidt ligt de vraagprijs van Zwolle rond de anderhalf miljoen euro. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de Tukkers een dubbelslag willen slaan bij Zwolle en ook Bram van Polen aan zich proberen te binden voor de rechtsbackpositie.