Verbaasde Immers: Volgens mij had de scheidsrechter kerstkaarten nodig
Middenvelder verbaast zich over hoeveelheid gele kaarten in Den Haag

Verbaasde Immers: "Volgens mij had de scheidsrechter kerstkaarten nodig"

11-08-2014 00:11
7

Tegen 'zijn' ADO Den Haag behaalde Lex Immers zondagmiddag ternauwernood succes met Feyenoord. De middenvelder zag met verbazing toe hoe er een recordaantal gele kaarten werden uitgedeeld door scheidsrechter Danny Makkelie.

Yorick Hokke
DEN HAAG

Als een van de weinige spelers werd Immers in het competitieduel tussen ADO en Feyenoord niet op de bon geslingerd door Makkelie, die liefst dertien gele kaarten uitdeelde. De in Dordrecht geboren scheidsrechter boekte daarmee een record, want nooit eerder werden er zoveel kaarten gegeven in een Eredivisieduel. "Volgens mij had de scheidsrechter kerstkaarten nodig", grapte Immers na afloop tegenover VoetbalPrimeur. "Misschien dat de KNVB nieuwe richtlijnen heeft, dat weet ik niet. Maar ik ga hem verder niet bekritiseren, want ik ben er zelf zonder kaart vanaf gekomen."

Dat een matig Feyenoord de zege in het Kyocera Stadion pas in de slotfase veiligstelde, interesseerde de blonde middenvelder weinig. "We zitten in het begin van het seizoen. De eerste vier, vijf wedstrijden in de competitie zijn altijd moeilijk. Dat zijn vechtwedstrijden. Het gaat erom dat je daarin zoveel mogelijk punten pakt en de manier waarop dat gebeurt is dan minder belangrijk. Bovendien is het logisch dat dit team zich nog verder moet aanpassen. Maar ik vind wel dat we al stappen hebben gemaakt."

Vertrouwen in nieuwelingen
Met Bilal Basacikoglu en Luke Wilkshire kende Feyenoord tegen ADO twee debutanten. "Ik heb een goede indruk van ze", aldus Immers. "Het is voor Basacikoglu niet makkelijk als je van een andere club komt en er dan direct moet staan. Dat is moeilijk. Maar die jongen heeft alle tijd. Hij kan stappen maken en ik heb er vertrouwen in dat dit allemaal goedkomt. Ook Luke deed het prima."

Naast de komst van het tweetal en Khalid Boulahrouz hoopt Feyenoord op korte termijn ook nog een nieuwe spits te presenteren. Bas Dost, John Guidetti, Duvan Zapata en ook Nelson Oliveira worden aan de Rotterdamse club gelinkt. "Maar als team zijn wij daar helemaal niet mee bezig. Ik lees al die namen ook wel, maar het interesseert mij niet zoveel", besluit Immers.